De top 10 beste router van 2024

Sven | 25 Maart 2023

Beste router van 2024; Mijn top 10

25 mrt. 2023

Wil je graag een nieuwe router kopen? Voordat het zover is, moet je een goede vergelijking maken. Ook moet je goed naar je voorkeuren kijken en naar je budget. Gelukkig heb ik alvast een uitgebreid onderzoek voor je uitgevoerd. Aan de hand daarvan heb ik de top 10 van beste router samen kunnen stellen.

Over de 10 beste router vertel ik je hieronder graag meer. Met elk van deze 10 varianten laat ik je in het kort kennismaken. Tevens vind je aan het einde van deze pagina nog een handige koopgids. In deze koopgids bespreek ik de belangrijkste aandachtspunten voor tijdens het maken van je eigen vergelijking.

Zoals de naam van mijn website al duidelijk maakt, is mijn naam Sven. Mijn grote liefde is terug te vinden in het reviewen van producten. Hier ben ik het liefste elke dag mee bezig, waardoor ik met veel plezier aan deze website werk. Mijn doel is om jou op de best mogelijke manier te informeren. Dit doe ik met veel plezier, vol met passie en op een eerlijke manier. Met name door dat laatste onderscheid ik mijn website van veel andere websites.

Inhoudsopgave

De top 3 beste router

Voordat je een nieuwe router koopt, zijn er een paar punten waar je goed op moet letten. Om welke punten dit zijn, bespreek ik graag verderop in dit artikel. Eerst laat ik je kennismaken met de 3 beste router van dit moment. Vergelijk deze 3 router goed met elkaar en hak direct de knoop door. Persoonlijk ben ik erg fan van deze 3 router.

Update: 29 jul. 2023

1. TP-Link Deco XE75 Mesh WiFi Tri-band Wifi 6E 5400Mbps 3-pack 2022

5/5

De TP-Link Deco XE75 Mesh WiFi is voorzien van de laatste beveiligingsnormen, waaronder WPA3 en AI-bescherming. Deze beveiligingsopties beschermen je tegen externe aanvallen en houden je netwerk veilig. Daarnaast geniet je van een eenvoudige installatie. De Deco App helpt je bij de installatie in slechts een paar minuten. Daarnaast biedt de app ook gemakkelijk toegang tot Wi-Fi-gestuurde apparaten, gasttoegang, ouderlijk toezicht en meer. De Deco XE75 is daarnaast ook voorzien van ZigBee- en Bluetooth-smart-home-integratie. Met één druk op de knop kun je onderdelen van je slimme huis bedienen, waaronder slimme lampen, luidsprekers, beveiligingssystemen en meer.

2. Linksys Hydra 6 MR2000 Router 3000 Mbps

5/5
Deze router is uitgerust met een innovatief 6-Stream Multi-User Multiple Input Multiple Output (MU-MIMO)-technologie. Hiermee ontvang je een supersnelle draadloze verbinding met een maximale snelheid van 3000 Mbps, waardoor je tot wel 6 apparaten tegelijkertijd gebruik kunt maken van deze verbinding. Daarnaast bevat de router een krachtige Dual Core-processor met 1,4 GHz, waardoor je zelfs zwaar verkeer kan verwerken met minimale vertragingen. Met deze krachtige processor kun je meerdere taken tegelijk uitvoeren, zoals het streamen van HD-video's of het spelen van online games. Deze router heeft ook een ingebouwde dual-band technologie, waardoor je kunt kiezen tussen twee frequentiebereiken om mee te werken. Je kunt kiezen tussen de 2,4 GHz- of 5 GHz-frequentie, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Bij de 5 GHz-frequentie heb je een snellere verbinding en heb je minder last van storingen. Bovendien is deze router uitgerust met geavanceerde beveiligingsfuncties, waaronder WPA2-encryptie, om je netwerk tegen ongewenste toegang te beschermen. Met deze router krijg je dus een betrouwbare, supersnelle verbinding, waarmee je meerdere apparaten tegelijk kunt gebruiken. Wil jij de hoogste prestaties uit je WiFi-verbinding halen? Kies dan voor de Linksys Hydra 6 MR2000 Router 3000 Mbps. Met deze krachtige router krijg je een supersnelle verbinding met een maximale snelheid van 3000 Mbps, waarmee je.

3. TP-Link Archer C50 Router 1200 Mbps

5/5

De TP-Link Archer C50 router biedt een snelheid van maar liefst 1200 Mbps en is daarom ideaal voor mensen die veel internetten, online gamen, streamen of veel bestanden delen. Met deze router is het mogelijk om meerdere apparaten tegelijkertijd te verbinden. Hierdoor kun je met meerdere personen tegelijkertijd browsen, streamen of gamen. De router beschikt ook over een 3-antennesysteem waardoor de dekking een stuk groter wordt. Hierdoor heeft iedereen in huis een betere wifi-verbinding, waardoor je minder last hebt van buffering of lage snelheden. Daarnaast is de router uitgerust met de laatste technologieën, zoals WPA/WPA2 en 4 Gigabit LAN-poorten. Hiermee kun je grote bestanden razendsnel downloaden en uploaden. Met de router heb je dus altijd een stabiele internetverbinding, waar je ook bent in huis.

De top 3 beste router

Voordat je een nieuwe router koopt, zijn er een paar punten waar je goed op moet letten. Om welke punten dit zijn, bespreek ik graag verderop in dit artikel. Eerst laat ik je kennismaken met de 3 beste router van dit moment. Vergelijk deze 3 router goed met elkaar en hak direct de knoop door. Persoonlijk ben ik erg fan van deze 3 router.

4. TP-Link Archer AX10 Router Wifi 6 1500 Mbps

5/5

De Archer AX10 heeft een maximumsnelheid van 1500 Mbps. Dit betekent dat je met deze router kan genieten van een snelle en stabiele verbinding. De dual-band technologie van de AX10 maakt dit mogelijk. Dankzij deze technologie kun je op 2,4 GHz en 5 GHz verbinding maken, waardoor je een betere ervaring hebt en meer apps tegelijk kunt gebruiken. Daarnaast heeft de Archer AX10 een ingebouwde MU-MIMO-technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat je meerdere apparaten tegelijk kunt verbinden met de router. Hierdoor kun je met meerdere mensen tegelijk genieten van een hoge kwaliteit verbinding, zonder dat de router overbelast raakt. De Archer AX10 is een robuuste en betrouwbare router die je kunt gebruiken in alle omstandigheden. Het is een duurzame router die je kunt gebruiken om je thuisnetwerk te verbeteren. Met zijn robuuste ontwerp en betrouwbare prestaties is de Archer AX10 ideaal voor grote thuisnetwerken waar veel verschillende apparaten verbonden zijn.

5. TP-Link Archer AX55 Router AX3000 Dual-band WiFi 6

5/5

De TP-Link Archer AX55 Router AX3000 Dual-band WiFi 6 biedt een snelle, betrouwbare verbinding voor al je apparaten. Het is uitgerust met de nieuwste Wi-Fi technologie, perfect voor het streamen van HD-video's, het spelen van games en het surfen op het web. Het heeft een geïntegreerde dual-band technologie die je de mogelijkheid biedt om een 2,4 GHz-netwerk en een 5 GHz-netwerk te gebruiken. Het is ook voorzien van een unieke OFDMA-technologie die de draadloze dekking vergroot en de bandbreedte verhoogt, zodat je meer apparaten kunt verbinden. Bovendien biedt het een USB 3.0-poort waarmee je externe opslagapparaten kunt aansluiten. Met de Archer AX55 Router kun je een ultrasnel en betrouwbaar Wi-Fi-netwerk creëren.

6. ASUS TUF-AX3000 Gaming Router 3000 Mbps

5/5

De ASUS TUF-AX3000 Gaming Router is ook uitgerust met de sterkste Wi-Fi 6-technologie die tot een snelheid van 3000 Mbps leidt met een brede dekking. Dankzij deze prestaties geniet je van een soepele game-ervaring, zelfs bij lag-vrije 4K-streaming. Het is ook uitgerust met een krachtige 1,8GHz-processor voor een uitstekende prestaties en een ultrasnelle draadloze verbinding met mobiele apparaten. Daarnaast biedt de ASUS TUF-AX3000 Gaming Router een eenvoudige installatie en gebruiksvriendelijkheid. Met de ASUS Router-app kun je je netwerk beheren op afstand. Hiermee kun je je netwerknamen en -wachtwoorden veranderen, gastnetwerken maken, de draadloze signaalsterkte controleren, beheerde apparaten bekijken en nog veel meer. Met deze router heb je altijd controle over je netwerk, waar je ook bent.

7. ZyXEL NBG-418NV2 Router N300

5/5

De ZyXEL NBG-418NV2 Router N300 is een krachtige en betrouwbare router voor thuisgebruik. Het biedt een snelle draadloze verbinding met een snelheid tot 300 Mbps. De router heeft twee omni 5 dBi antennes voor een groot bereik en optimale dekking in huis. Ook is de router milieuvriendelijk, omdat het energie bespaart. Verder kun je gemakkelijk je router upgraden naar de meest recente versie. Met de ZyXEL NBG-418NV2 Router N300 krijg je optimale online beveiliging. Je kunt kiezen uit 64/128 bit WEP, WPA-PSK/WPA2-PSK voor een robuuste beveiligingsmethode. Daarnaast is de router compatibel met IPv6, wat je online ervaring naar een hoger niveau tilt. Met deze router kun je met gemak en snelheid genieten van internet, waar je ook bent in huis.

8. ASUS RT-AX86U Gaming Router AiMesh Wifi 6 AX

5/5

Met AiMesh Technologie kun je de RT-AX86U naar andere AiMesh-routers verbinden en het dekking van je wifi-netwerk vergroten. De RT-AX86U heeft een aantal andere handige functies zoals geavanceerde beveiliging met WPA3, een handige app om je router te beheren en om je netwerk te monitoren, een USB 3.0-poort voor toegang tot externe opslag en meer. De router is ook geschikt voor gaming met een speciale Gamer Private Network (GPN) waarmee je je gaming-activiteiten kunt verbeteren door ongewenste verkeer te blokkeren. Met de ASUS RT-AX86U krijg je een krachtige en betrouwbare router die geschikt is voor veeleisende gamers en gezinnen.

9. AVM FRITZ!Box 7590 AX Draadloze Router Dual-band

5/5

De AVM FRITZ!Box 7590 AX draadloze router dual-band biedt met zijn innovatieve Wi-Fi 6 de meest recente technologie voor razendsnelle Wi-Fi. Met de Wi-Fi-standaard Wi-Fi 6 kunnen meerdere parallelle toepassingen zoals 4K-streams, beeldbellen en cloudtoepassingen moeiteloos worden verwerkt. Met toekomstbestendige VDSL supervectoring 35b maakt de FRITZ!Box internetsnelheden van tot wel 300 Mbit/s mogelijk. Ook is er gigabit-LAN, USB 3.0 en de DECT-basis voor draadloze telefonie en smarthometoepassingen aanwezig, waardoor het veelzijdige communicatie-aanbod in het thuisnetwerk compleet wordt. Met de AVM FRITZ!Box 7590 AX draadloze router dual-band heeft u een router die gebruik maakt van de meest recente technologie. De Wi-Fi-standaard Wi-Fi 6 zorgt voor snellere verbindingen voor toepassingen zoals 4K-streams, beeldbellen en cloudtoepassingen. Ook maakt de toekomstbestendige VDSL supervectoring 35b internetsnelheden van tot wel 300 Mbit/s mogelijk. Daarnaast biedt de router ook gigabit-LAN, USB 3.0 en DECT-basis voor draadloze telefonie en smarthometoepassingen. Kortom, de AVM FRITZ!Box 7590 AX draadloze router dual-band is een ideale keuze voor uw thuisnetwerk.

10. TP-Link Archer C1200 Router 1200 Mbps

5/5

De TP-Link Archer C1200 router is een van de meest krachtige routers die er op de markt te verkrijgen is. Het levert een supersnelle draadloze verbinding met een snelheid van 1200 Mbps, waarmee je eenvoudig online kan browsen, downloaden en streamen. De router heeft drie high-gain externe antennes die het bereik vergroten en een dual-band frequentie met 2.4GHz en 5GHz voor een verbinding met meerdere apparaten. De Archer C1200 is voorzien van de nieuwste 802.11ac Wi-Fi technologie voor een verbinding met een snelheid tot 3 keer sneller dan de traditionele 802.11n technologie. Met de router kan je eenvoudig meerdere bandbreedte kanalen combineren voor een betere prestatie. De router is voorzien van een USB 3.0 poort, waar je externe opslagapparaten aan kan koppelen, zodat je overal toegang hebt tot je bestanden. De router biedt ook geavanceerde beveiliging met WPA2 encryptie om je netwerk te beschermen tegen potentiële bedreigingen.

Veelgestelde vragen over de beste router

Ja, het is vrij lastig om een nieuwe router uit te kiezen. Vandaar ook dat ik alvast voor je op zoek ben gegaan naar de 10 beste router. Als je voor één van bovenstaande varianten kiest, doe je in ieder geval een prima aankoop.

Ja, deze router review kun je met je ogen dicht vertrouwen. Dit komt onder meer doordat ik het onderzoek zelf uitgevoerd heb. Ook werk ik niet met merken samen, waardoor ik je van een 100% onafhankelijk advies voorzie in dit artikel.

De best geteste router heeft een ander prijskaartje dan bijvoorbeeld de nummer 8 en 10. Mijn advies is daarom om goed naar je budget te kijken. Daarbij raad ik je ook aan om te durven investeren in de beste router.

Dit heb ik op basis van mijn eigen onderzoek gedaan. Hierbij heb ik naar de samenstelling, specificaties, prijs en kwaliteit per variant gekeken. Op basis daarvan heb ik uiteindelijk een top 10 van best geteste router samen kunnen stellen.

Ons laatste woord over router

Het kiezen van de juiste router kan een lastige taak zijn. Daarom hebben we de tijd genomen om een goed onderzoek te doen naar de beste 10 producten die beschikbaar zijn. We hopen dat jij nu beter geïnformeerd bent over routers en de verschillende opties die je hebt. Door een router te kiezen die volledig is afgestemd op jouw eisen, zorg je ervoor dat je hier een lange tijd mee vooruit kan. Als je vragen hebt over de routers, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Dan staan we je graag bij om je te helpen bij het vinden van de perfecte router voor jou.

Meer producten

Hoe kun je de beste router uitkiezen?

Laat ik maar met de deur in huis vallen: de beste router uitkiezen is geen gemakkelijke klus. Je koopt waarschijnlijk niet dagelijks een nieuwe router, terwijl je ook nog met je budget te maken hebt. Het is goed voor te stellen dat niet alle bovenstaande varianten binnen jouw budget passen.

Je budget is dan ook één van de belangrijkste aandachtspunten. Dit geldt ook voor je persoonlijke voorkeuren en wensen. Om deze voorkeuren en wensen goed in beeld te krijgen, zou je goed over het gewenste gebruik na moeten denken. De prijs van het product moet je goed afwegen tegen de kwaliteit en je eigen wensen.

Redenen om een router te kopen

Wat is überhaupt de reden dat je een nieuwe router wilt kopen? Waar moet je nieuwe router aan voldoen? Hoe en wanneer wil je van je nieuwe router gebruik maken? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vragen waar je op voorhand even goed over na moet denken.

Verder is het ook belangrijk om goed naar de samenstellingen te kijken. Als je naar bovenstaande 10 router kijkt, zie je dat elke variant op unieke manier samengesteld is. Mede hierom is het erg belangrijk om goed over je wensen na te denken. Dat is de enige manier om je wensen en samenstelling op elkaar af te stemmen.

Stel een vraag