De top 10 beste processor van 2024

Sven | 25 Maart 2023

Beste processor van 2024; Mijn top 10

25 mrt. 2023

Wil je graag een nieuwe processor kopen? Voordat het zover is, moet je een goede vergelijking maken. Ook moet je goed naar je voorkeuren kijken en naar je budget. Gelukkig heb ik alvast een uitgebreid onderzoek voor je uitgevoerd. Aan de hand daarvan heb ik de top 10 van beste processor samen kunnen stellen.

Over de 10 beste processor vertel ik je hieronder graag meer. Met elk van deze 10 varianten laat ik je in het kort kennismaken. Tevens vind je aan het einde van deze pagina nog een handige koopgids. In deze koopgids bespreek ik de belangrijkste aandachtspunten voor tijdens het maken van je eigen vergelijking.

Zoals de naam van mijn website al duidelijk maakt, is mijn naam Sven. Mijn grote liefde is terug te vinden in het reviewen van producten. Hier ben ik het liefste elke dag mee bezig, waardoor ik met veel plezier aan deze website werk. Mijn doel is om jou op de best mogelijke manier te informeren. Dit doe ik met veel plezier, vol met passie en op een eerlijke manier. Met name door dat laatste onderscheid ik mijn website van veel andere websites.

Inhoudsopgave

De top 3 beste processor

Voordat je een nieuwe processor koopt, zijn er een paar punten waar je goed op moet letten. Om welke punten dit zijn, bespreek ik graag verderop in dit artikel. Eerst laat ik je kennismaken met de 3 beste processor van dit moment. Vergelijk deze 3 processor goed met elkaar en hak direct de knoop door. Persoonlijk ben ik erg fan van deze 3 processor.

Update: 4 aug. 2023

1. AMD Ryzen 7 5700X Processor

5/5

Deze processor is voorzien van een 20 MB cache, wat een soepelere prestatie garandeert voor alle taken die je uitvoert. Het heeft ook een TDP van 65 watt, waardoor het zeer energiezuinig is. Bovendien biedt het ondersteuning voor DDR4-geheugen met een maximale snelheid van 3600 MHz, wat voor een uitstekend prestatieniveau zorgt. De AMD Ryzen 7 5700X processor heeft bovendien een uitstekende prestaties voor gaming. Het heeft een hoge kloksnelheid en ondersteuning voor meerdere grafische kaarten, waardoor je een soepel en intensief gamen kunt ervaren. Daarnaast ondersteunt het ook PCIe 4.0, waardoor je de nieuwste versies van graphics cards en SSD's kunt gebruiken. Met deze processor kun je ook veelgebruikte applicaties zoals Photoshop, video-editingsoftware en 3D-renderprogramma's veel sneller uitvoeren.

2. AMD Ryzen 5 5600 Processor

5/5
Met de Ryzen 5 5600 processor kun je games, video's en software met gemak aan, met een veelzijdigheid die zorgt voor een top performance en een verbeterde responsiviteit. De processor heeft 12 MB cache, wat de prestaties sterk verbetert. Daarnaast is de processor gemaakt met behulp van 7nm-technologie, wat resulteert in hogere prestaties bij lagere temperaturen. De Ryzen 5 5600 processor is compatibel met AMD-videokaarten, waaronder de Radeon RX 5700 en de Radeon RX 5700 XT. De processor ondersteunt ook DDR4-geheugen tot maximaal 4266 MHz. Daarnaast is de processor voorzien van AMD-technologieën, waaronder SenseMI, AMD Ryzen Master Utility en AMD StoreMI. De AMD Ryzen 5 5600 processor biedt een indrukwekkende combinatie van prestaties, efficiency en veelzijdigheid. Met deze processor kun je genieten van een uitzonderlijke prestatie bij het uitvoeren van taken zoals gaming, video-editing en software-ontwikkeling. De processor is daarnaast energiezuinig en heeft een lagere thermische impact, waardoor het een uitstekende keuze is voor veeleisende gebruikers.

3. AMD Ryzen 5 5500 Processor 3 6 GHz 4 2 GHz 6-cores 12 threads 19 MB cache AM4 Socket AMD Wraith Stealth doos

5/5

De processor is voorzien van 19 MB cache en heeft een TDP (Thermal Design Power) van 65 watt. Daarnaast is de processor uitgerust met AMD's Wraith Stealth koeler, waardoor de processor koel blijft tijdens intensief gebruik. De Ryzen 5 5500 biedt uitstekende prestaties voor dagelijkse taken zoals webbrowsing, streamen en het bewerken van tekst en foto's. Ook voor meer intensieve taken zoals video-editing, 3D-rendering en gaming is de processor geschikt. Dankzij de zes cores/twaalf threads is de processor klaar voor multitasking en is hij in staat om meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren. Bovendien is de Ryzen 5 5500 uitgerust met een aantal innovatieve technologieën, zoals Precision Boost 2, AMD SenseMI en AMD StoreMI. Met deze technologieën wordt de prestatie van de processor verder verhoogd en kan de processor op volledige capaciteit draaien.

De top 3 beste processor

Voordat je een nieuwe processor koopt, zijn er een paar punten waar je goed op moet letten. Om welke punten dit zijn, bespreek ik graag verderop in dit artikel. Eerst laat ik je kennismaken met de 3 beste processor van dit moment. Vergelijk deze 3 processor goed met elkaar en hak direct de knoop door. Persoonlijk ben ik erg fan van deze 3 processor.

4. AMD Ryzen 5 4500 Processor 3.6 GHz (4.1 GHz) 6-cores 12 threads 11 MB cache AM4 Socket AMD Wraith Stealth

5/5

Met deze processor is het mogelijk om diverse taken tegelijk uit te voeren, zonder dat de prestaties hiervan achteruitgaan. Dankzij de 11 MB cache worden gegevens vlot verwerkt en draait de processor bovendien op een lagere temperatuur. De processor is uitgerust met een AMD Wraith Stealth koeler die het vermogen van de processor optimaal reguleert. Gebruikers kunnen rekenen op betrouwbare prestaties dankzij de laatste 7nm Zen-architectuur. Met de AMD Ryzen 5 4500 processor kunnen gebruikers genieten van een flink stuk extra prestatie, zonder dat dit ten koste gaat van de stabiliteit. De processor is geschikt voor zowel gaming als professioneel gebruik. U kunt de processor gebruiken voor het maken van video's, het editen van beeldmateriaal en het draaien van de meest veeleisende games. De processor biedt een verbeterde prestatie en kracht voor een scherpe prijs.

5. AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor 4 70 GHz 8 kernen

5/5

Met de AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor 4 70 GHz 8 kernen, krijg je de hoogwaardige prestaties van de beste desktopprocessor ter wereld. Deze processor is gebouwd met de meest geavanceerde 7nm technologie en verfijnde Zen 3-architectuur, waardoor u een ongeëvenaarde kracht krijgt voor gaming, streaming en contentcreatie. Met de 8-kernen en 16 draden krijg je een hogere multitasking-prestaties, waardoor je meerdere taken tegelijkertijd kunt uitvoeren. Wees gerust, want deze processor wordt geleverd met een koeler die optimaal presteert en die je systeem koelt. Bovendien is deze processor compatibel met de beste X570-moederborden, zodat je het maximale uit je systeem kunt halen. De AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor 4 70 GHz 8 kernen biedt je een vlotte, responsieve en intense gaming-ervaring, dankzij de optimale prestaties van de processor. Met deze processor kun je de meest veeleisende games met gemak aan en geniet je van een zeer vloeiende ervaring. Bovendien is deze processor uitgerust met een geïntegreerde Radeon-grafische kaart, waardoor je kunt genieten van een betere weergave en detail. Dus, als je de beste prestaties wilt krijgen, kies dan voor de AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor 4 70 GHz 8 kernen.

6. Processor AMD RYZEN 5 5600X 3 7Ghz 32 MB AM4

5/5

De processor heeft 32 MB cache-geheugen, zodat gebruikers hun prestaties kunnen verhogen. De processor heeft ook verbeteringen in energieverbruik, waardoor hij effectief is bij lagere frequenties. Daarnaast is deze processor ook voorzien van de nieuwste technologieën zoals AMD Ryzen Master Utility, AMD StoreMI Technology, AMD Ryzen VR Ready Premium, AMD SenseMI Technology en AMD Ryzen Wraith Prism RGB-koeling. Deze processor is uitermate geschikt voor het gebruik in gaming-pc's. Hij levert een hogere prestatie met een lager energieverbruik. Daarnaast zorgt de ingebouwde technologie ervoor dat de processor optimaal functioneert. Met AMD Ryzen 5 5600X is multitasken een fluitje van een cent. Je kunt verschillende taken uitvoeren zoals gaming, video bewerken, muziek luisteren en online browsen tegelijkertijd. De AMD Ryzen 5 5600X processor biedt gebruikers een uitstekende prestatie met een hoge energie-efficiëntie. Het is een zeer krachtige processor met een krachtige processor core die geschikt is voor professionele toepassingen. Met deze processor krijg je een uitstekende prestatie met lage energiekosten. De processor is compatibel met het nieuwste moederbord met Socket AM4 en is voorzien van de modernste technologieën.

7. AMD Ryzen 7 5700X

5/5

De AMD Ryzen 7 5700X processor is ontworpen om te leveren wat je nodig hebt voor avontuurlijke gaming-sessies, productieve multitaskingestaken en meer. Met 8 kernen en 16 threads, een extra krachtige boost-klok van maximaal 4,7 GHz en 20 MB geheugencache, is deze processor klaar om zich te meten met wat je hem voorschotelt. Deze processor is uitgerust met de AMD StoreMI Technologie, een eenvoudige en effectieve manier om de opslag van een desktop PC met een AMD Ryzen processor te versnellen. Dit maakt gebruik van de laatste technologie om gegevens te verplaatsen tussen meerdere opslagmedia, waaronder SSD's en harde schijven met hoge capaciteiten. Deze technologie maakt het mogelijk om uw bestanden en programma's te openen en te laden veel sneller, waardoor u meer kunt doen met uw tijd. AMD StoreMI versnelt en verbetert de systeemprestaties, waardoor de processor de intensieve taken te verwerken die uw dagelijkse activiteiten vereisen.

8. AMD Ryzen 9 5900X

5/5

De AMD Ryzen 9 5900X is de beste desktop processor die momenteel op de markt verkrijgbaar is. De processor is ontworpen voor superieure prestaties en een ongeëvenaarde gaming-ervaring. Het bevat 12 kernen met 24 threads die een kloksnelheid van 3,7 GHz hebben. Dankzij de hogere kloksnelheid kunt u de meest veeleisende games en andere intensieve taken aan. De processor heeft ook een systeem van intelligente boosttechnologieën zoals AMD SenseMI, Precision Boost 2 en Precision Boost Overdrive. Deze technologieën helpen bij het optimaliseren van uw prestaties en verbeteren de levensduur van de processor. Deze technologieën zorgen ook voor een lagere thermische belasting, waardoor de prestaties worden verhoogd en de levensduur van de processor wordt verlengd. Dus als je op zoek bent naar een processor die je een ongeëvenaarde gaming-ervaring biedt met een hoge prestaties, dan is de AMD Ryzen 9 5900X de perfecte keuze.

9. Intel Core i9-13900K, Intel® Core™ i9, LGA 1700, Intel, i9-13900K, 64-bit, Intel® 13de generatie Core™ i9

5/5

De Intel Core i9-13900K is een krachtige processor uit de Intel® 13de generatie Core™ i9-familie. De processor heeft een LGA 1700 socket en is geschikt voor dubbelkanaals geheugen. De maximale ondersteuning voor intern geheugen bedraagt 128 GB en het ondersteunt DDR4-SDRAM en DDR5-SDRAM geheugentypen. Verder is de processor uitgerust met een Intel UHD Graphics 770 aangedreven onboard grafische adapter met ondersteuning voor Embedded DisplayPort (eDP) 1.4b, DisplayPort 1.4a, HDMI 2.1 en een basisfrequentie van 300 MHz. De Intel Core i9-13900K is geschikt voor verschillende marktsegmenten zoals desktop, PC/Client/Tablet en Workstation. De processor is voorzien van PCI Express slots met 4.0 en 5.0 versie. Daarnaast heeft de Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0 een frequentie van 5,7 GHz en de Intel® Thermal Velocity Boost Frequency is 5,8 GHz. Met deze krachtige processor kun je dus genieten van hoge prestaties.

10. Intel Core i7-12700K Processor

5/5

De Intel Core i7-12700K processor is ontworpen om een hogere prestatie te leveren en biedt een verbeterde multitasking-ervaring. Het biedt een verbeterde verwerking van bewerkingen en een betere prestaties bij het uitvoeren van taken zoals videogames, video-editing, codering en meer. Met de Intel Core i7-12700K processor kun je genieten van een snellere verwerking en een hogere prestatie. Het is uitgerust met Intel Turbo Boost-technologie die de prestaties verbetert en een maximale frequentie van 4,7 GHz biedt. De processor biedt ook Intel Hyper-Threading-technologie, waardoor je meerdere taken tegelijk kunt uitvoeren. Het besturingssysteem van de Intel Core i7-12700K is gebaseerd op DDR4-geheugen en heeft ondersteuning voor PCIe 4.0 en Thunderbolt 4. Het is ook compatibel met de Intel Optane Memory-technologie, waardoor je een betere prestaties en een betere opslagcapaciteit krijgt. De processor heeft ook ondersteuning voor Intel Wi-Fi 6 en Intel Adaptive Sync-technologie.

Veelgestelde vragen over de beste processor

Ja, het is vrij lastig om een nieuwe processor uit te kiezen. Vandaar ook dat ik alvast voor je op zoek ben gegaan naar de 10 beste processor. Als je voor één van bovenstaande varianten kiest, doe je in ieder geval een prima aankoop.

Ja, deze processor review kun je met je ogen dicht vertrouwen. Dit komt onder meer doordat ik het onderzoek zelf uitgevoerd heb. Ook werk ik niet met merken samen, waardoor ik je van een 100% onafhankelijk advies voorzie in dit artikel.

De best geteste processor heeft een ander prijskaartje dan bijvoorbeeld de nummer 8 en 10. Mijn advies is daarom om goed naar je budget te kijken. Daarbij raad ik je ook aan om te durven investeren in de beste processor.

Dit heb ik op basis van mijn eigen onderzoek gedaan. Hierbij heb ik naar de samenstelling, specificaties, prijs en kwaliteit per variant gekeken. Op basis daarvan heb ik uiteindelijk een top 10 van best geteste processor samen kunnen stellen.

Ons laatste woord over processor

Dat was het dan, onze lijst met de top 10 producten. We hopen dat onze lijst je geholpen heeft bij het kiezen van de juiste processor voor de best mogelijke ervaring. Maar wat ook belangrijk is, is dat je alle opties in kaart brengt. Als je jezelf tijd gunt om te onderzoeken wat het beste bij je past, kom je vanzelf bij de beste processor uit. We hebben er alles aan gedaan om je een handje te helpen bij je zoektocht naar de processor die het beste bij je past. Maar als je nog vragen hebt, of als je andere opinies wil horen, aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Uiteindelijk is het belangrijk dat je wat onderzoek doet, zodat je een weloverwogen beslissing neemt en je optimaal kunt genieten van je investering.

Meer producten

Hoe kun je de beste processor uitkiezen?

Laat ik maar met de deur in huis vallen: de beste processor uitkiezen is geen gemakkelijke klus. Je koopt waarschijnlijk niet dagelijks een nieuwe processor, terwijl je ook nog met je budget te maken hebt. Het is goed voor te stellen dat niet alle bovenstaande varianten binnen jouw budget passen.

Je budget is dan ook één van de belangrijkste aandachtspunten. Dit geldt ook voor je persoonlijke voorkeuren en wensen. Om deze voorkeuren en wensen goed in beeld te krijgen, zou je goed over het gewenste gebruik na moeten denken. De prijs van het product moet je goed afwegen tegen de kwaliteit en je eigen wensen.

Redenen om een processor te kopen

Wat is überhaupt de reden dat je een nieuwe processor wilt kopen? Waar moet je nieuwe processor aan voldoen? Hoe en wanneer wil je van je nieuwe processor gebruik maken? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vragen waar je op voorhand even goed over na moet denken.

Verder is het ook belangrijk om goed naar de samenstellingen te kijken. Als je naar bovenstaande 10 processor kijkt, zie je dat elke variant op unieke manier samengesteld is. Mede hierom is het erg belangrijk om goed over je wensen na te denken. Dat is de enige manier om je wensen en samenstelling op elkaar af te stemmen.

Stel een vraag