De top 10 beste nas van 2024

Sven | 25 Maart 2023

Beste nas van 2024; Mijn top 10

25 mrt. 2023

Wil je graag een nieuwe nas kopen? Voordat het zover is, moet je een goede vergelijking maken. Ook moet je goed naar je voorkeuren kijken en naar je budget. Gelukkig heb ik alvast een uitgebreid onderzoek voor je uitgevoerd. Aan de hand daarvan heb ik de top 10 van beste nas samen kunnen stellen.

Over de 10 beste nas vertel ik je hieronder graag meer. Met elk van deze 10 varianten laat ik je in het kort kennismaken. Tevens vind je aan het einde van deze pagina nog een handige koopgids. In deze koopgids bespreek ik de belangrijkste aandachtspunten voor tijdens het maken van je eigen vergelijking.

Zoals de naam van mijn website al duidelijk maakt, is mijn naam Sven. Mijn grote liefde is terug te vinden in het reviewen van producten. Hier ben ik het liefste elke dag mee bezig, waardoor ik met veel plezier aan deze website werk. Mijn doel is om jou op de best mogelijke manier te informeren. Dit doe ik met veel plezier, vol met passie en op een eerlijke manier. Met name door dat laatste onderscheid ik mijn website van veel andere websites.

Inhoudsopgave

De top 3 beste nas

Voordat je een nieuwe nas koopt, zijn er een paar punten waar je goed op moet letten. Om welke punten dit zijn, bespreek ik graag verderop in dit artikel. Eerst laat ik je kennismaken met de 3 beste nas van dit moment. Vergelijk deze 3 nas goed met elkaar en hak direct de knoop door. Persoonlijk ben ik erg fan van deze 3 nas.

Update: 30 jul. 2023

1. Amber X Slimme Persoonlijke Hybride Cloud Opslag NAS 512 GB SSD 6 Core ARM-Processor

5/5

Met de Amber X Slimme Persoonlijke Hybride Cloud Opslag NAS 512 GB SSD 6 Core ARM-Processor krijgt u de mogelijkheid om al uw gegevens lokaal op te slaan en er overal ter wereld toegang tot te krijgen. U bent niet meer afhankelijk van opslagnetwerken van derden, aangezien u de volledige controle heeft over uw gegevens, waar u bepaalt wie er toegang tot krijgt. Dankzij de 512 GB SSD-opslag en de 6-core ARM-processor, heeft u de mogelijkheid om al uw foto's, video's en bestanden op te slaan. Daarnaast kunt u de gebruiksvriendelijke app van Amber gebruiken om overal ter wereld toegang te krijgen tot uw bestanden. Deze opslagoplossing is eenvoudig te installeren en biedt u de mogelijkheid om uw gegevens veilig op te slaan, zonder afhankelijk te zijn van derden. Laat uw creativiteit de vrije loop met de Amber X Slimme Persoonlijke Hybride Cloud Opslag NAS 512 GB SSD 6 Core ARM-Processor! Met de Amber X Slimme Persoonlijke Hybride Cloud Opslag NAS 512 GB SSD 6 Core ARM-Processor, krijgt u de mogelijkheid om al uw gegevens lokaal op te slaan en er overal ter wereld toegang tot te krijgen. U bent niet meer afhankelijk van opslagnetwerken van derden, aangezien u de volledige controle heeft over uw gegevens. Met de 512 GB SSD-opslag en de 6-core ARM-processor, is het gemakkelijk om al uw foto's, video's en bestanden op te slaan. De gebruiksvriendelijke app van Amber maakt het mogelijk om overal ter wereld toegang te krijgen tot uw bestanden. Deze opslagoplossing is ook heel eenvoudig te installeren en biedt u een betrouwbare opslagomgeving waar uw gegevens veilig en.

2. Amber Plus AmberPRO 4TB (2TB*2), Personal Home Cloud Server, NAS Dual-Band WiFi Router, Docker Ready

5/5
Met AmberPRO krijg je meer dan alleen opslag. Je krijgt een persoonlijke cloudserver, een dual-band WiFi router, een toegangspunt voor al je apparaten en een platform voor het uitvoeren van Docker containers. De AmberPRO heeft 4TB opslagcapaciteit, verdeeld over twee 2TB harde schijven. Je kunt de harde schijven eenvoudig verwijderen en vervangen. Je krijgt ook toegang tot de meest geavanceerde functies, zoals RAID 0, 1, JBOD, 5 en 10. Met deze RAID-instellingen kun je je data beschermen en veiligstellen tegen onverwachte gebeurtenissen. Met AmberPRO heb je ook toegang tot een dual-band WiFi router, waarmee je je netwerk snel en gemakkelijk opzet. Het is ook gemakkelijk te integreren met de meeste mobiele apparaten, waarmee je overal toegang hebt tot je data. Met de AmberPRO heb je ook toegang tot een aantal handige tools, zoals camera back-up, media streaming, TV casting en Docker-ondersteuning. Kortom, AmberPRO is een alles-in-één oplossing voor al je persoonlijke cloudopslagbehoeften.

3. Synology DS120j NAS

5/5

DS120j is een krachtig en flexibel NAS-apparaat dat op eenvoudige wijze verbinding maakt met uw netwerk. Het is voorzien van een 1,4 GHz Realtek RTD1296 processor en 512 MB DDR4 RAM, waardoor u de kracht heeft om tegelijkertijd meerdere taken uit te voeren zonder vertraging. U kunt eenvoudig een externe harde schijf of SSD koppelen, waarmee u meer capaciteit kunt creëren voor uw gegevens. De DS120j staat ook bekend om zijn uitstekende beveiligingsfuncties. U kunt bijvoorbeeld eenmalige wachtwoorden gebruiken en beveiligde gebruikersaccounts aanmaken, waardoor alleen bevoegde personen toegang krijgen tot uw gegevens. Bovendien biedt de DS120j extra beveiliging met behulp van een beveiligingssleutel, waardoor uw gegevens worden beschermd tegen ongeoorloofde toegang.

De top 3 beste nas

Voordat je een nieuwe nas koopt, zijn er een paar punten waar je goed op moet letten. Om welke punten dit zijn, bespreek ik graag verderop in dit artikel. Eerst laat ik je kennismaken met de 3 beste nas van dit moment. Vergelijk deze 3 nas goed met elkaar en hak direct de knoop door. Persoonlijk ben ik erg fan van deze 3 nas.

4. Synology DS220

5/5

De Synology DS220 is een prestatiegerichte en krachtige NAS-oplossing voor thuis- en kleine bedrijfsgebruikers. De Synology DS220 is uitgerust met een Intel® Celeron® J4025 processor met twee kernen en 2GB DDR4 RAM. De Synology DS220 biedt een maximale data-overdrachtsnelheid van 1000 Mbit/s via een Gigabit Ethernet-poort. Het is uitgerust met twee SATA III-interfaces waarmee gebruikers harde schijven en SSD's kunnen aansluiten. De Synology DS220 is voorzien van een compacte, zwarte behuizing die wordt gekoeld door actieve koeling. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface met een helder ontworpen grafische gebruikersinterface, waardoor gebruikers eenvoudig toegang kunnen krijgen tot de verschillende functies. Het is ook compatibel met een breed scala aan apps, waardoor gebruikers hun bestanden, media en andere gegevens kunnen delen en beheren. Bovendien heeft het een data-opslagcapaciteit tot 6GB RAM.

5. Western Digital My Cloud Home NAS Personal Cloud 2 TB

5/5

My Cloud Home is een persoonlijke cloudopslag die je in één centrale plek biedt om al je digitale inhoud te bewaren, te delen en te beheren. Deze 2 TB opslag heeft een slimme, compacte ontwerp en is perfect voor het opslaan van al je foto's, video's, documenten en bestanden. De My Cloud Home werkt met een app waarmee je eenvoudig toegang hebt tot al je bestanden op al je apparaten. Met de My Cloud Home heb je eindeloos veel mogelijkheden. Je kunt al je media en documenten opslaan, bestanden delen met familie en vrienden, foto's en video's bewerken en bekijken, en je bestanden automatisch synchroniseren met al je apparaten. Je kunt ook gebruik maken van externe USB-opslag om je bestanden te back-uppen en te beveiligen. De My Cloud Home is eenvoudig te installeren, biedt een betrouwbare back-up en beveiliging en is perfect voor het opslaan en delen van al je bestanden.

6. Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS

5/5

Met de My Cloud EX2 Ultra heb je de mogelijkheid om de content overal te beheren, toegang te geven en te delen met naaste familieleden, vrienden of collega's. Met deze NAS heb je niet alleen 8TB aan opslagruimte, maar kun je het systeem ook uitbreiden met een externe harde schijf of ander opslagapparaat. Met de ingebouwde apps is het ook mogelijk om op afstand toegang te krijgen tot je content. Je kunt dus vanaf je smartphone, laptop of tablet toegang krijgen tot al je bestanden als je onderweg bent. Daarnaast heeft de My Cloud EX2 Ultra een uitgebreide beveiligingsfunctie, zo kun je de toegang beperken, extra beveiligingsfuncties instellen en je data versleutelen. Ook kun je met deze NAS automatische back-ups maken, zodat je zeker weet dat al je bestanden veilig zijn.

7. Synology DS218play NAS Barebone 0 TB

5/5

De Synology DS218play is tevens voorzien van een quad-core processor met een kloksnelheid van 1,4GHz. Daarnaast is het uitgerust met 1GB DDR3L RAM, zodat je de bestanden snel en efficiënt kan verwerken. Ook is er een USB 3.0 poort aanwezig voor het aansluiten van externe opslagmedia. De NAS is bovendien te gebruiken met de Synology mobile apps, waardoor je een gebruiksvriendelijke en intuïtieve interface krijgt. Ook kun je makkelijk bestanden delen met andere apparaten, zoals Mac, PC, Android TV, Apple TV, Amazon Fire TV en meer. Daardoor baan je jezelf een weg naar een meer geavanceerde thuisomgeving.

8. Synology DS118 NAS

5/5

Met een slanke en stijlvolle vormgeving past de Synology DS118 in elke ruimte. De hoogwaardige metalen behuizing zorgt voor een stevige basis en een hoge sterkte. De DS118 is uitgerust met een 4K H.265-videotranscodering, die de videokwaliteit significant verbetert bij het streamen en afspelen op een breed scala aan apparaten, waaronder computers, smartphones, Apple TV, Roku en meer. Met Synology's uitgebreide suite voor gegevensbeheer, beveiliging en delen kunt u moeiteloos uw data beheren. Het Synology DiskStation Manager-systeem biedt een gebruiksvriendelijke webinterface, waarmee gebruikers verschillende taken kunnen uitvoeren, zoals het maken van back-ups, het beheren van gegevensbestanden, het instellen van toegangscontroles en het delen van bestanden met andere gebruikers. Met de vele toepassingen van Synology, zoals de Cloud Station Suite, kunt u eenvoudig grote hoeveelheden data synchroniseren met meerdere apparaten.

9. Synology DS220J NAS Barebone Zonder harde schijven Geschikt voor 2.5" en 3.5

5/5

De Synology DS220j is compatibel met 2.5" en 3.5" SATA-harde schijven, waardoor het eenvoudig is om opslagruimte toe te voegen en is uitgerust met een stille, energiezuinige processor waardoor het een ideale keuze is voor een thuisnetwerk. Het bevat ook twee USB 3.0-poorten waarmee externe apparaten kunnen worden aangesloten voor extra opslagruimte. De Synology DS220j biedt een uitgebreide set beveiligings- en beheerfuncties, waaronder een eenvoudig te gebruiken Firewall-omgeving die de toegang tot het netwerk beveiligt. Met een reeks handige toepassingen zoals Download Station, Photo Station en Video Station is het eenvoudig om bestanden te delen, beheren en streamen vanaf verschillende apparaten. Daarnaast kunt u met Surveillance Station 8 koppelen IP-camera's beheren en bewaken voor thuisbeveiliging.

10. Synology DS420+ -NAS

5/5

Met deze NAS heb je een intelligente opslagoplossing die je kunt gebruiken om een persoonlijke cloud te maken en je bestanden te beheren. Het heeft vier hot-swappable schijven die kunnen worden geconfigureerd in RAID 0, 1, 5, 6, 10, JBOD of Basic. De Synology DS420+ is uitgerust met een 1,4 GHz quad-core processor en 2 GB DDR4 RAM, wat bijdraagt aan de superieure lees- en schrijfsnelheden. Het heeft ook een uitgebreide set aan functies zoals support voor 4K video-uitvoer, real-time transcodingen een uitgebreide set aan multimedia-apps. Het heeft ook een vermogen om meerdere gebruikers te ondersteunen en biedt een optimale beveiliging met geavanceerde encryptie-algoritmes. Met de Synology DS420+ kun je ook genieten van een betere ervaring met je favoriete apps zoals Surveillance Station, Photo Station en Video Station. Het biedt ook een geavanceerde beveiligingsoplossing die je kunt gebruiken om je bestanden te beschermen tegen ongewenste toegang. Je kunt ook backups maken en synchroniseren met externe opslagomgevingen met behulp van de Synology Drive-software.

Veelgestelde vragen over de beste nas

Ja, het is vrij lastig om een nieuwe nas uit te kiezen. Vandaar ook dat ik alvast voor je op zoek ben gegaan naar de 10 beste nas. Als je voor één van bovenstaande varianten kiest, doe je in ieder geval een prima aankoop.

Ja, deze nas review kun je met je ogen dicht vertrouwen. Dit komt onder meer doordat ik het onderzoek zelf uitgevoerd heb. Ook werk ik niet met merken samen, waardoor ik je van een 100% onafhankelijk advies voorzie in dit artikel.

De best geteste nas heeft een ander prijskaartje dan bijvoorbeeld de nummer 8 en 10. Mijn advies is daarom om goed naar je budget te kijken. Daarbij raad ik je ook aan om te durven investeren in de beste nas.

Dit heb ik op basis van mijn eigen onderzoek gedaan. Hierbij heb ik naar de samenstelling, specificaties, prijs en kwaliteit per variant gekeken. Op basis daarvan heb ik uiteindelijk een top 10 van best geteste nas samen kunnen stellen.

Ons laatste woord over nas

Het kiezen van een goede NAS is een belangrijke beslissing, je wil natuurlijk dat je investering een lange tijd goed blijft functioneren. We hopen dat onze lijst van de best beoordeelde 10 producten je heeft geholpen bij het nemen van een goede beslissing. We hebben de tijd genomen om een goed en nauwkeurig onderzoek voor jou uit te voeren, zodat je gemakkelijk de juiste keuze kunt maken. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. We zijn ervan overtuigd dat er voor iedereen wel een goede nas te vinden is. Na ons onderzoek zijn we er zeker van dat je met je nieuwe apparaat écht waar voor je geld krijgt. Vergeet niet de handleiding goed door te lezen en de tips in de gaten te houden die we je hebben aangereikt. Met de juiste nas kun je op jarenlang genieten van al je bestanden en apparaten. Succes bij het uitkiezen van jouw nieuwe NAS!

Meer producten

Hoe kun je de beste nas uitkiezen?

Laat ik maar met de deur in huis vallen: de beste nas uitkiezen is geen gemakkelijke klus. Je koopt waarschijnlijk niet dagelijks een nieuwe nas, terwijl je ook nog met je budget te maken hebt. Het is goed voor te stellen dat niet alle bovenstaande varianten binnen jouw budget passen.

Je budget is dan ook één van de belangrijkste aandachtspunten. Dit geldt ook voor je persoonlijke voorkeuren en wensen. Om deze voorkeuren en wensen goed in beeld te krijgen, zou je goed over het gewenste gebruik na moeten denken. De prijs van het product moet je goed afwegen tegen de kwaliteit en je eigen wensen.

Redenen om een nas te kopen

Wat is überhaupt de reden dat je een nieuwe nas wilt kopen? Waar moet je nieuwe nas aan voldoen? Hoe en wanneer wil je van je nieuwe nas gebruik maken? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vragen waar je op voorhand even goed over na moet denken.

Verder is het ook belangrijk om goed naar de samenstellingen te kijken. Als je naar bovenstaande 10 nas kijkt, zie je dat elke variant op unieke manier samengesteld is. Mede hierom is het erg belangrijk om goed over je wensen na te denken. Dat is de enige manier om je wensen en samenstelling op elkaar af te stemmen.

Stel een vraag